God mad

Køb sherry, sortfodsskinke, gode oste, chorizopølse, marconamandler, røget paprika, safran, lokale vine og olivenolier i små charmerende butikker. Find rosmarin og vilde krydderurter, mango, avokado, granatæbler, kumquats og citroner afhængig af årstiden. Du kan selv gå i køkkenet eller spise ude på de mange restauranter og barer.

Tinas andalusiske køkken

De allerfleste morgener står Tina Scheftelowitz klar med frugt, grøntsager og nybagt brød til brunchen. Når hun ikke er i Spanien, har hun oplært Fena, datter af vores marokkanske husholderske Latifa, til spejle æg med friske krydderurter og meget mere. Er der gæster på bed&breakfastophold laver vi, så vidt muligt, en spontan middag med køkkenskole i løbet af ugen. Og på vores køkkenkurser undgår ingen at blive ramt af Tinaeffekten – og flyve hjem med opskrifter, køkkenfif og spritny inspiration.

Casa Doña Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Smørbløde, fede avokadoer, sur-søde, blodrøde kerner fra granatæbler, søde mangofrugter og andre subtropiske frugter som kun gror i nærområdet. Frugt og grøntsager spiller sammen med de friskeste fisk, for eksempel blæksprutter, hjertemuslinger og ansjoser, du måske har fået i dit liv. Og så har vi slet ikke nævnt kødet, der bliver grillet, braiseret eller ovnstegt og som kommer fra de sublime Ibericosvin, fra kanin, lam eller indmad.

Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra egen have. Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter.

Summen er et køkken som man kan betegne ”maurisk”, ”fusions-spansk-arabisk” eller måske ”suverænt andalusisk”. Du vil smage retter som Kartoffelpizza med nigellafrø, serranoskinke og rosmarin, Chreime – nordafrikansk krydret og tomatiseret fiskeret og Kanin med chorizopølse og kumquats. På et andet kursus smager vi en stribe suveræne tapas, som bliver mikset med matchende sherryer og en tredje aften kommer vi omkring klassiske spanske retter som Paella med skaldyr og kylling og Gazpacho af tomat, søde løg og sublim olivenolie – med et skvæt andalusisk sherry, selvfølgelig. Alt bliver lavet fra bunden med glæde, omhu og et lille gran galskab.

Den søde finale kan være en mazarinkage med hjemmelavet marcipan af letristede andalusiske mandler med rørsukkersirup fra den lokale fabrik. Den svampede kage er smagt til med appelsinskal og vanilje og bliver akkompagneret af et glas sød vin eller sherry.

Efter få eller flere dage i Casa Doña Angelas hyggelige køkken sender Tina og hendes medkok Lars Larsen, tidligere restauratør på Restaurant Skipperhuset ved Esrum Sø, deres kursister og smagsagenter tilbage til hverdagen for at fuldføre missionen: Mundglad, sjælevarm, glædesbrusende mad til hverdag og fest.

Køkken- og nydelseskurser

Vi elsker den spanske livsstil, hvor der er masser af tid til nydelse, gode samtaler og afslapning i solen, kombineret med stimulerende aktiviteter. På vores madkurser bliver deltagerne forkælet med ”suveræn” mad og skønne spanske vine. 
I de helt særlige og charmerende rammer i byhuset med egen swimmingpool og subtropisk have tilbyder vi kurser med gastronomi, motion og velvære. 

Vi vægter en positiv og varm stemning samt fællesskabet omkring madlavningen og spisningen højt. Det er vores erfaring, at der opstår en god gruppedynamik, og deltagerne har det rigtig hyggeligt og sjovt sammen.

Det er kurser med afslappet og uformelt samvær, hvor man kan deltage i madlavningen i den grad, man har lyst. Vil man hellere mikse drinks, ligge og dase ved poolen eller tage en lur, indtil maden står på bordet, er man velkommen til det.

Vi laver også skræddersyede mad- og oplevelseskurser fra 1-7 dages varighed og lægger meget gerne faciliteter og aktiviter til andres kurser og arbejdsophold.

Tilmelding og yderligere info: info@casadonaangela.es

“Vi kan varmt anbefale dette kursus”
”Så har vi været på Suverænt Køkkenkursus. Det havde vi glædet os meget til – og lad det være sagt med det samme: Det lever fuldstændigt op til sit navn. Det blev dygtigt og professionelt gennemført, forstået på den måde at folkene bagved forstod at give læring og viden fra sig uden, at vi amatørkokke blev nervøse. Vi havde hænderne i gryderne, mærkede og smagte på maden under forløbet – alt sammen krydret med en afslappet, men engageret stemning, skabt af Tina og holdet med hende.
Og omgivelserne – ja, de er også fantastiske.”
Poul og Sonja Christensen – læs flere referencer her.

Aktuelle madoplevelser og kurser


Suveræn introduktion til Andalusiens køkken, råvarer og oplevelser

Boost jeres ophold med 1-2 dages “Suveræn” køkkenskole og oplevelser

Kom godt i gang med ferien med en ”Suveræn” køkkenskole og kulinarisk introduktion til vores charmerende paradis i Andalusien.

Værtsparret Lasse Thielfoldt og Tina Scheftelowitz tager jer kærligt i hånden de første dage eller i løbet af opholdet. Vi skræddersyr dagene til jeres behov, ønsker og ankomsttid, og I plukker blandt følgende aktiviteter:

  • Velkomstmiddag med vin, hvor 3-4 personer hjælper med i køkkenet
  • Rundtur i charmerende Frigiliana med den historiske og kulinariske hat på
  • Vandretur i vores smukke nationalpark af kortere eller længere varighed og sværhedsgrad
  • Besøg i meget smuk og unik privat have ude i bjergene med autentisk madlavning over åben ild samt frokost
  • Velværedag med afslapning omkring poolen, behandlinger samt cava og tapas, hvor velsmag og sundhed mødes
  • Demonstration af “Naturel Horsewomanship”. Oplev en dag med inspiration til dit indre lederskab og alternativ low-key-livsførelse. Mulighed for efterfølgende ridning.
  • Køkkenkursus ”Suveræn Andalusisk” med middag og vin
  • Køkkenkursus ”Tapas og sherry” med sherryintro og middag med tapas og sherry
  • Køkkenkursus ”Det klassiske Spanien” med middag og vin
  • Køkkenkursus ”Suveræn Surprise” med middag, vin og flamencounderholdning (merpris 533 Euro)
  • Køkkenkursus “Kreativ workshop”, hvor I kreerer retter af årstidens lokale råvarer, med middag og vin
  • Køkkenkursus “Doña Angela-highlights” med tapas & sherry, paella, kød & suveræne salater, ost, dessert – og vine, selvfølgelig

Resten af dagene er I på egen hånd og kan nyde huset, haven med pool, byen, stranden og bjergene. I får serveret delikat brunch hver dag, som Tina laver, og kan selv lave mad i vores dejlige køkken – eller spise ude – til de øvrige måltider.

Pris i alt for op til 10 personer i 1 dag 1.335 Euro, 2 dage 2.395 Euro
Prisen er inkl. råvarer, vine og kursusinstruktion, men eks. opholdet, eks. fly til og fra Malaga og eks. evt. billeje eller transfer.


Skræddersyede ophold med køkkenkurser & vandreture

Oplev 

skræddersyede køkkenkurser med og uden vandreture i afslappet luksus i vores charmerende byhus. Hvis du selv har et kursus, du vil udbyde, lægger vi meget gerne vores rammer og aktiviter til.  Hvis du har lyst til at deltage i et åbent køkkenkursus, så mail til os: info@casadonaangela.es

Vores gæster er typisk venne- eller venindegrupper, flere generationer som fejrer mærkedage eller holder ferie sammen, firmaer som vil have fuld forplejning, evt. krydret med kurser og vandreture, netværksmøder eller køkkenproffe som vil inspireres.

 

Vil du, vil du, vil du…

Vil du have døren åbnet til det andalusiske køkken og guides til nye madoplevelser?
Vil du rustes til at lave den bedste feriemad – og have masser af inspiration og staldtips med hjem?
Har du lyst til at bruge krydderier på nye måder og mæske dig i friske krydderurter?
Kunne det være spændende at tilberede kanin, blæksprutte og hjertemuslinger?
Vil du vandre i den vilde, bjergrige andalusiske natur i en sværhedsgrad som er tilpasset dig?

 

walk1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksklusiv livsnydelse
Hjertelig velkommen til et eksklusivt og personligt kursus for 2 håndfulde livsnydende singler, par og familier med store børn, hvor værtsparret Lasse Thielfoldt og Tina Scheftelowitz tager jer kærligt i hånden fra feriestarten. Vi skal på marked i Almuñecar og købe ind, på original tapasbar og på tur rundt i charmerende Frigiliana. I køkkenet vil I møde Tinas smagspotente og grøntsagsinficerede andalusiske køkken kombineret med spanske klassikere som kanin i romescosauce, paella med masser skaldyr og gazpacho. Vores medværter Lars Larsen og Annette Raaschou fra Restaurant Skipperhuset assisterer i køkkenet og som vandreguides.

Ferie på egen hånd og vandreture
Hver morgen starter med en delikat brunch, og til de øvrige måltider kan I selv lave mad i vores dejlige køkken, når der ikke er kursus – eller spise ude. Der er dage på egen hånd, hvor I kan nyde huset, haven med pool, landsbyen, stranden og bjergene, og dage hvor I kan komme med på vandreture i den smukke vilde natur en spytklat fra landsbyen.

Bliv rystet sammen i frigear
Vores erfaring er, at madlavning er den bedste dåseåbner, og at kursisterne hurtigt bliver rystet sammen på smukkeste vis. I kan booke hele kurset til et hold venner/familie, komme alene eller i små grupper og med garanti møde nye dejlige mennesker. Hvis nogle har lyst til at køre i frigear, er der også plads til det.

Eksempel på program

7 dage

Onsdag: I ankommer til Malaga lufthavn om eftermiddagen. Transfer til Casa Doña Angela, hvis I ønsker det. Ankomst til tapas med perlende vin. Indlogering og afslapning ved poolen, evt. gåtur i byen på egen hånd. Sidst på dagen er der velkomstmiddag med fx det hemmelige stykke fra sortfodssvinet med spicy chilisauce, andalusisk hummus med ristede mandler og røget paprika og rosmarin-foccacia af koldhævet dej. Et par stykker går med i køkkenet, hvis der er stemning for det. Til middagen serverer vi dejlige spanske vine.
Torsdag: De som har lyst hjælper til med brunchen. Besøg på byens ugentlige marked på egen hånd. Om eftermiddagen går vi i køkkenet og laver en “Casa Doña Angela highlight middag” med tapas & sherry og paella med skaldyr som hovedret. Vi skal også smage andalusiske knækbrød med den lokale gedeost og til sidst en sød finale af mazarinkage med hjemmelavet marcipan og kumquats og friskbrygget myntete til. Det hele bliver skyllet ned med en perlerække af spanske vine.

Fredag: Brunch og vandretur i nationalparken med hjemmesmurte madpakker. Destinationen besluttes, når vi har taget bestik af humør, konstitutioner, vind og vejr. Undervejs nyder vi de velduftende vilde krydderurter og spektakulære udsigter. Aftenen på egen hånd.
Lørdag: Brunch og resten af dagen og aftenen på egen hånd. I landskabet omkring byen kan I vandre på egen hånd eller I kan udforske strandene, kystbyen Nerja eller pulserende storbyer som Malaga eller Granada inkl. Alhambra.
Søndag: Først er der brunch. Her efter er det tid til at nyde en velværedag omkring poolen med excellente behandlinger; 4 af jer får kreativ, skræddersyet kropsbehandling, og 4 får suveræn fodbehandling. Undervejs serverer vi cava og tapas – hvor velsmag og sundhed mødes. Hvis nogle vil give et nap med i køkkenet, er der mulighed for det. Aftenen til fri leg og afslapning.
Mandag: Brunch og her efter en vandretur til en unik, privat have i bjergene, som er tryllet om til 1001nats eventyr. Vi laver mad over åben ild, som man gjorde det tidligere og spiser den lækre, sene grøntsagsfrokost i oliventræernes skygge. Transfer hjem og her efter aftenen til fri disposition. 
Tirsdag: Brunch og egentid. Om aftenen mødes 3-4 personer i køkkenet og laver kreativ afskedsmiddag af blandt andet ugens rester, under kyndig vejledning. Vi samles omkring kakkelbordet i patioen til en afslappet middag med vine i stearinlysenes skær. 
Onsdag: Brunch og rejsedag. Afgang til Malaga lufthavn ved middagstid. Mulighed for transfer.

5 dage, se detaljeret program ovenfor

Onsdag: Ankomst til tapas og bobler. Afslapning. Nogle stykker hjælper med i køkkenet og laver velkomstmiddag, som vi nyder med vine.
Torsdag: Brunch, marked på egen hånd, køkkenskole “Casa Doña Angela highlights” med middag og vin.
Fredag: Brunch og vandretur i den skønne vilde natur med madpakke. Aftenen på egen hånd.
Lørdag: Brunch og resten af dagen og aftenen til fri leg.
Søndag: Brunch og ”velværedag” med tapas og cava. Sidst på dagen ”kreativ workshop” for 3-4 personer og afskedsmiddag med vine. 
Mandag: Brunch og rejsedag.

Priseksempel 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse, 7 dage kr. 11.750,-  og 5 dage kr. 8.750,-

Prisen er eks. fly til og fra Malaga og eks. evt. billeje, som I selv står for. Vi kan arrangere transfer.

Praktisk info

Der er plads til max. 9 kursister på kurset i dobbeltværelser. 
Enkeltværelsestillæg: 2000 kroner.
Transfer til og fra Malaga lufthavn kan arrangeres.
Vi anbefaler billudlejningsfirma, hvor I får rabat og undgår at stå i kø med hele flyet.
Undgå venligst ankomst hos os efter kl. 24.
Forbehold for mindre ændringer i programmet.