God mad

Køb sherry, sortfodsskinke, gode oste, chorizopølse, marconamandler, røget paprika, safran, lokale vine og olivenolier i små charmerende butikker. Find rosmarin og vilde krydderurter, mango, avokado, granatæbler, kumquats og citroner afhængig af årstiden. Du kan selv gå i køkkenet eller spise ude på de mange restauranter og barer.

Tinas andalusiske køkken

De allerfleste morgener står Tina Scheftelowitz klar med frugt, grøntsager og nybagt brød til brunchen. Når hun ikke er i Spanien, har hun oplært Fena, datter af vores marokkanske husholderske Latifa, til spejle æg med friske krydderurter og meget mere. Er der gæster på bed&breakfastophold laver vi, så vidt muligt, en spontan middag med køkkenskole i løbet af ugen. Og på vores køkkenkurser undgår ingen at blive ramt af Tinaeffekten – og flyve hjem med opskrifter, køkkenfif og spritny inspiration.

Casa Doña Angelas køkken er en sæsonbestemt grønsagsfest med andalusiske råvarer: Smørbløde, fede avokadoer, sur-søde, blodrøde kerner fra granatæbler, søde mangofrugter og andre subtropiske frugter som kun gror i nærområdet. Frugt og grøntsager spiller sammen med de friskeste fisk, for eksempel blæksprutter, hjertemuslinger og ansjoser, du måske har fået i dit liv. Og så har vi slet ikke nævnt kødet, der bliver grillet, braiseret eller ovnstegt og som kommer fra de sublime Ibericosvin, fra kanin, lam eller indmad.

Alle de fine råvarer parrer vi med arabiske og nordafrikanske krydderiblandinger og masser af duftpotente krydderurter fra egen have. Andre spændende smagsboostere er den karakteristiske røgede paprika, de spanske mandler og en bred vifte af aromatiske citrusfrugter.

Summen er et køkken som man kan betegne ”maurisk”, ”fusions-spansk-arabisk” eller måske ”suverænt andalusisk”. Du vil smage retter som Kartoffelpizza med nigellafrø, serranoskinke og rosmarin, Chreime – nordafrikansk krydret og tomatiseret fiskeret og Kanin med chorizopølse og kumquats. På et andet kursus smager vi en stribe suveræne tapas, som bliver mikset med matchende sherryer og en tredje aften kommer vi omkring klassiske spanske retter som Paella med skaldyr og kylling og Gazpacho af tomat, søde løg og sublim olivenolie – med et skvæt andalusisk sherry, selvfølgelig. Alt bliver lavet fra bunden med glæde, omhu og et lille gran galskab.

Den søde finale kan være en mazarinkage med hjemmelavet marcipan af letristede andalusiske mandler med rørsukkersirup fra den lokale fabrik. Den svampede kage er smagt til med appelsinskal og vanilje og bliver akkompagneret af et glas sød vin eller sherry.

Efter få eller flere dage i Casa Doña Angelas hyggelige køkken sender Tina og hendes medkok Lars Larsen, tidligere restauratør på Restaurant Skipperhuset ved Esrum Sø, deres kursister og smagsagenter tilbage til hverdagen for at fuldføre missionen: Mundglad, sjælevarm, glædesbrusende mad til hverdag og fest.

Køkken- og nydelseskurser

Vi elsker den spanske livsstil, hvor der er masser af tid til nydelse, gode samtaler og afslapning i solen, kombineret med stimulerende aktiviteter. På vores madkurser bliver deltagerne forkælet med ”suveræn” mad og skønne spanske vine. 
I de helt særlige og charmerende rammer i byhuset med egen swimmingpool og subtropisk have tilbyder vi kurser med gastronomi, motion og velvære. 

Vi vægter en positiv og varm stemning samt fællesskabet omkring madlavningen og spisningen højt. Det er vores erfaring, at der opstår en god gruppedynamik, og deltagerne har det rigtig hyggeligt og sjovt sammen.

Det er kurser med afslappet og uformelt samvær, hvor man kan deltage i madlavningen i den grad, man har lyst. Vil man hellere mikse drinks, ligge og dase ved poolen eller tage en lur, indtil maden står på bordet, er man velkommen til det.

Vi laver også skræddersyede mad- og oplevelseskurser fra 1-7 dages varighed og lægger meget gerne faciliteter og aktiviter til andres kurser og arbejdsophold.

Tilmelding og yderligere info: info@casadonaangela.es

“Vi kan varmt anbefale dette kursus”
”Så har vi været på Suverænt Køkkenkursus. Det havde vi glædet os meget til – og lad det være sagt med det samme: Det lever fuldstændigt op til sit navn. Det blev dygtigt og professionelt gennemført, forstået på den måde at folkene bagved forstod at give læring og viden fra sig uden, at vi amatørkokke blev nervøse. Vi havde hænderne i gryderne, mærkede og smagte på maden under forløbet – alt sammen krydret med en afslappet, men engageret stemning, skabt af Tina og holdet med hende.
Og omgivelserne – ja, de er også fantastiske.”
Poul og Sonja Christensen – læs flere referencer her.

Aktuelle madoplevelser og kurser

Suveræn introduktion til Andalusiens køkken, råvarer og oplevelser

Boost jeres ophold med 1-2 dages “Suveræn” køkkenskole og oplevelser

Kom godt i gang med ferien med en ”Suveræn” køkkenskole og kulinarisk introduktion til vores charmerende paradis i Andalusien.

Værtsparret Lasse Thielfoldt og Tina Scheftelowitz tager jer kærligt i hånden de første dage eller i løbet af opholdet. Vi skræddersyr dagene til jeres behov, ønsker og ankomsttid, og I plukker blandt følgende aktiviteter:

  • Velkomstmiddag med vin, hvor 3-4 personer hjælper med i køkkenet
  • Rundtur i charmerende Frigiliana med den historiske og kulinariske hat på
  • Vandretur i vores smukke nationalpark af kortere eller længere varighed og sværhedsgrad
  • Besøg i meget smuk og unik privat have ude i bjergene med autentisk madlavning over åben ild samt frokost
  • Velværedag med afslapning omkring poolen, behandlinger samt cava og tapas, hvor velsmag og sundhed mødes
  • Demonstration af “Naturel Horsewomanship”. Oplev en dag med inspiration til dit indre lederskab og alternativ low-key-livsførelse. Mulighed for efterfølgende ridning.
  • Køkkenkursus ”Suveræn Andalusisk” med middag og vin
  • Køkkenkursus ”Tapas og sherry” med sherryintro og middag med tapas og sherry
  • Køkkenkursus ”Det klassiske Spanien” med middag og vin
  • Køkkenkursus ”Suveræn Surprise” med middag, vin og flamencounderholdning (merpris 533 Euro)
  • Køkkenkursus “Kreativ workshop”, hvor I kreerer retter af årstidens lokale råvarer, med middag og vin
  • Køkkenkursus “Doña Angela-highlights” med tapas & sherry, paella, kød & suveræne salater, ost, dessert – og vine, selvfølgelig

Resten af dagene er I på egen hånd og kan nyde huset, haven med pool, byen, stranden og bjergene. I får serveret delikat brunch hver dag, som Tina laver, og kan selv lave mad i vores dejlige køkken – eller spise ude – til de øvrige måltider.

Pris i alt for op til 10 personer i 1 dag 1.335 Euro, 2 dage 2.395 Euro
Prisen er inkl. råvarer, vine og kursusinstruktion, men eks. opholdet, eks. fly til og fra Malaga og eks. evt. billeje eller transfer.